Gelukt: een kaartje voor het Boekenbal!

Jaaaaa, ik was erbij, bij Het Boekenbal 2012. In zeer feestelijke stemming gedaan wat iedereen deed: rondjes lopen, kijken, ontmoeten, rondjes lopen, praten, kijken, hé hallo, jij ook hier?!, rondjes lopen, gaan zitten en kijken naar anderen die rondjes lopen, en dan weer zelf op pad. Iedereen legt vele kilometers af, behalve Gerrit Komrij die rustig op zijn zetel blijft en audiëntie houdt.

En waarom is mijn kaartje niet afgescheurd, zult u vragen? Omdat het in mijn tas zat en die had ik al afgegeven bij de garderobe. Maar met behulp van de gastenlijst stelde een vriendelijke recptioniste vast dat ik naar binnen mocht. Misschien de gouden tip voor kaartlozen: via balkon van de schouwburg het garderobenummertje aan wachtende geweigerde doorgeven, tas opvragen en naar binnen. En bij receptioniste gaan schelden op de bedriegster die zich zojuist voordeed als Lieke Noorman.