Bio

Lieke Noorman werkte jarenlang als journalist voor onder andere Vrij Nederland, Volkskrant, NRC/Handelsblad, Avenue, Globe en het Radio 1-Journaal. Ze portretteerde aanstormende en gevestigde beroemdheden uit het culturele leven, met name uit de theaterwereld. Daarnaast schreef ze reisreportages, over Indonesië, Maleisië, de Verenigde Staten, Australië en bovenal over Brazilië. Over haar belevenissen in het Braziliaanse oerwoud schreef ze het boek Ankerplaats Amazone.

Na de publicatie van Ankerplaats Amazone verliet Lieke Noorman de journalistiek. Er volgde een reeks uiteenlopende banen bij boerderijen, winkels, bloemengroothandels en tenslotte bij een uitvaartcentrum.

Na enkele jaren als koffiedame in het rouwcentrum pakte zij de journalistiek weer op. Vanaf 2009 verschenen opnieuw artikelen en radioreportages van haar hand, onder meer voor VPRO’s ‘Het Spoor Terug’.

In april 2012 verschijnt Tootje – Het leven in een uitvaartcentrum, over haar belevenissen in het rouwcentrum en over Tootje, de speciale dode die rondwaart tussen de kisten en de nabestaanden.

 

Contact

info@liekenoorman.nl


Download

Uit de pers:

“Noorman heeft een trefzekere pen en staat graag stil bij betekenisvolle détails. Hoewel ze op gezette tijden vlijmscherp uit de hoek komt, ademt haar hele bundel liefde voor en mededogen met de Amazone-bewoners.”
De Morgen

“Het boek zit dicht op de mensen en geeft levendige vignetten van de alledaagse strijd om het bestaan in de voormalige groene hel.”
Leeuwarder Courant

“Met zo’n auteur in voorraad kan de reisliteratuur nog een hele poos mee.”
Standaard der Letteren