29 juni 2019: Lieke in De Amsterdamse Boekhandel in Buitenveldert

15:00 uur | Toegang €2,50. Inschrijven via e-mail, telefoon of in de winkel

Kom vóór je op vakantie gaat eerst luisteren naar het gesprek van Denis Stirler met Lieke Noorman in de etalage van De Amsterdamse Boekhandel over haar recent verschenen boek Portugal! Portugal! Portugal! Natuurlijk draaien we fado deze middag en drinken we na afloop een Portugees wijntje!

Lieke Noorman bezocht Portugal dertig jaar geleden voor het eerst, en bleef er komen. Nu gaat ze terug naar de mensen die ze toen leerde kennen, in de fadolokalen van Lissabon, of diep in het binnenland. Maar bovenal ontmoet ze voor haar nieuwe mensen: de mannen van de stokvisvaart; de grootgrondbezitters en landarbeiders die na de revolutie van 1974 vochten om de zuidelijke provincie Alentejo; de nostalgici in het geboortedorp van de vroegere dictator Salazar; de bedevaartgangers in Fátima; de studenten in Coimbra, twintigers in een stad van tradities.
Portugal! Portugal! Portugal! is een boek vol nostalgie en levenslust, met herinneringen aan goede en niet zo goede oude tijden, dat steeds weer uitkomt bij het Portugal van nu.

De Amsterdamse Boekhandel
Buitenveldertselaan 170
1081 AC Amsterdam

Telefoon: 020-4218324
E-mail: info@deamsterdamseboekhandel.nl