Uitnodiging boekpresentatie 18 mei 2022

Boekpresentatie GEHANNES, 18 mei 2022 in De Nieuwe Boekhandel, Amsterdam.


Uitnodiging boekpresentatie 18 mei 2022

Gehannes
Oplichters, struisvogels en optimistische sukkels: over geld en familie

Lieke Noorman

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en De Nieuwe Boekhandel nodigen u van harte uit voor de presentatie van het boek Gehannes van Lieke Noorman. Woensdag 18 mei in De Nieuwe Boekhandel te Amsterdam.

Opa kon wonderen verrichten, maar je kon beter niet over hem praten, leerde Lieke Noorman al op jonge leeftijd. Het had iets met geld te maken. Alleen haar moeder raakte nooit over hem uitgepraat en zo werd ‘Opa uit ’s-Gravenhage’ iemand die ze zelden mocht zien, maar die altijd aanwezig was. Noorman duikt in de geschiedenis van haar grootvader en zijn wonderlijke omgang met geld, van haar moeder die riep ‘bezit is diefstal’ en van haar vader die de visite advies gaf over beleggingen. Ondertussen zaten Lieke en haar zus romantisch te zwijmelen bij het idee van een artistieke, straatarme toekomst.

Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan, slaat de schrijfster op een dag zelf aan het hannesen. Ze koopt teakbomen in Brazilië en gaat op zoek naar betrouwbare financiële helpers, om te ontdekken dat het niet alles goud is wat er blinkt.

Woensdag 18 mei
16.00 tot 18.00
De Nieuwe Boekhandel
Bos en Lommerweg 227, Amsterdam