Ondertussen ergens anders

'Ondertussen ergens anders' is een cadeautje voor de leden van de openbare bibliotheken, ter gelegenheid van de Boekenweek 2014. Met een verhaal van Lieke Noorman over haar ontmoeting met Redmond O'Hanlon, in een Amsterdams café, met een chardonnay of twee.

ANKERPLAATS AMAZONE (Nijgh & Van Ditmar, 1999)

Een reis door een wereld zonder wegen. Ontmoetingen met goudzoekers en gelukzoekers, een Nederlandse zendelinge, een indiaan met goede contacten met The Body Shop en lianentheedrinkers in hun ‘Nieuwe Jeruzalem’.


Verschillende verhalen uit Ankerplaats Amazone verschenen in de verzamelbundels Echte Vrouwen Reizen Beter (Byblos, 2001), Echte Vrouwen Reizen Anders (Byblos, 2004) en Echte Vrouwen Reizen Beter (Rainbow, 2004)

Het verhaal ‘Crazy, you know, she is crazy’ (eerder verschenen in tijdschrift Globe) werd opgenomen in ENKELE REIZEN, de beste reisverhalen van 1995, samengesteld door Rudi Wester (Contact, 1996)

Reisgids NEDERLAND (Gottmer, 1994)
Co-auteur. Luchtige bijdragen aan een grondig naslagwerk over Nederland

HET LEVENSGENIETERS LEESBOEK (Inmerc/De Bijenkorf 1994)

Teksten, interviews, tekeningen en bespiegelingen over de kunst van het genieten.

Lieke Noorman in gesprek met onder anderen: Ernst van de Wetering over Verlichting bij de afhaal-Chinees, Maarten ’t Hart over het genot om zijn eigen vrouw te zijn en Benno Premsela over kunst, muziek en de vullingen in zijn kiezen.

BERLIJN (ANWB 1992)
Reisgids over het Berlijn van net na Die Wende.

Beweeg de muis over de boeken om meer te lezen